Родина Скопових

Родина Сипухових

Каракара північна (Caracara cheriway) PDF Print Email

Каракара північнаКаракара північна поширена на Кубі, в північній частині Південної Америки (на південь до північної частини Перу та північної Амазонки Бразилії, особливо вздовж річки Амазонки) і в більшості країн Центральної Америки та Мексики, також досягає південної частини Сполучених Штатів, включаючи Флориду, де вона проживає, але її популяція перебуває під загрозою зникнення.

Каракара північна полюбляє низини і середні висоти, відкриті простори, в тому числі пасовиська, сільськогосподарські угіддя, савани, пустелі і пляжі. Часто сідає на землю або невеликі дерева. Зазвичай домінує серед стерв'ятників біля мертвих туш. Зустрічається поодинці, парами або невеликими сімейними групами після сезону розмноження.

В деяких місцях помічені сезонні міграції, як наприклад в штаті Техас, де птахи відступають від найбільш північної частини ареалу під час холодних зим.

Ареал розповсюдження каракари північноїКаракара північна – це ширококрила птаха з довгим хвостом. Вона також має довгі ноги і часто у пошуках їжі ходить по землі. Довжина її тіла 49-58 см, розмах крил 120 см, а маса 1,050 - 1,300 г.

Оперення дорослої особини чорне. Шия, хвіст і крила мають багато білого. Груди білі з численними чорними плямочками. Дзьоб світлий з блакитним відтінком, загнутий до низу. Лапи жовті, лицевий диск темно-жовтий, аж до помаранчево-червоного в залежності від віку та настрою.

Каракара північна зблизькаГолос у цього виду низький, тріскотливий.

Каракара північна – це всеїдна птаха, постійний відвідувач сміттєзвалищ, харчується переважно падаллю, але також полює на дрібних ссавців, амфібій, рептилій, риб, крабів, комах, хробаків і молодих птахів. Крім того каракара північна полюбляє поцупити здобич у інших птахів.

Каракара північна в польотіБудує великі гнізда на деревах, кактусах або, в крайньому випадку, на землі. Вона відкладає 2-3 рожево-коричневі яйця з темними плямами. Висиджування триває 28-32 дні.

В штаті Флорида в Сполучених Штатах проживає реліктова популяція каракари північної, виникнення якої датується останнім льодовиковим періодом. Тоді Флорида і решту узбережжя Мексиканської затоки були покриті дубовими саванами. Коли ж температура повітря почала збільшуватися савани зникли. Каракари змогли вижити в степах центральної Флориди, а також на болотах вздовж річки Сент-Джонс.

Причиною сильного зниження чисельності популяції каракари північної у Флориді є втрата природного середовища проживання та те, що її вважали шкідливою для рибного і мисливського господарства.

Мексиканський орнітолог Рафаель Мартін дель Кампо висловив припущення, що каракара північна є тим священним "орлом", зображення якого були знайдені на кількох доколумбових древніх написах ацтеків. Це зображення було прийняте як національний символ Мексики.

Птаха досить поширена в більшості районів свого ареалу, в районах вирубки лісів навіть збільшує свою чисельність. На даний час цьому виду вимирання не загрожує.

Каракара північна включає три підвиди:

  • Caracara cheriway audubonii; 
  • Caracara cheriway cheriway; 
  • Caracara cheriway pallidus.

 

ПІДБІРКА ВІДЕОМАТЕРІАЛІВ

 

Відео високої якості з фотографіями.

Чудове високоякісне відео, яке дозволяє розглянути каракару північну до дрібниць.

Хто завтав до нас на підвіконник?

Каракара північна на дереві.

 

FORM_HEADER


FORM_CAPTCHA
FORM_CAPTCHA_REFRESH