Родина Скопових

Родина Сипухових

Каракара білогорла (Phalcoboenus albogularis) PDF Print Email

Каракара білогорла

Інші назви: каракара андська, каракара Дарвіна.

Каракара білогорла – це неотропічна птаха. Вона дуже схожа на інших каракар свого роду, але на від міну від них її нижня частина (включаючи груди і горло) біла.

Ареал її проживання займає південну частину Чилі і південну частину Аргентини на південь від Вогняної Землі (Ісла-Гранде).

Ареал розповсюдження каракари білогорлої

Найімовірніше даний вид неперелітний, оскільки міграцій за весь час спостережень не зафіксовано.

Каракара білогорла проживає в гірських районах на середніх висотах, а на південних ареалах свого проживання спускається вниз до рівня моря. Надає перевагу відкритим просторам, її часто помічають на високих скелях, горбах або на огорожах. Тривалий час проводить у повільному ширяючому польоті на значних висотах. Цей вид боязкий і дуже обережний.

Харчується каракара білогорла падалю і покидьками, часто буває на звалищах сміття та скотобійнях на Ісла-Гранде. У національному парку Торрес дель Пейн в Патагонії, Чилі, вона харчується в основному відходами скотарства, але також полює і на дрібних гризунів та комах.

Каракара білогорла (Phalcoboenus albogularis)Про розмноження цього виду відомо мало. У національному парку Торрес дель Пейн в Патагонії каракара білогорла будує гнізда на скелястих кручах. Яйця відкладає в жовтні-листопаді. В кладці переважно 2 - 3 яйця білого кольору, покритих червонувато-коричневим пігментом.

Даному виду поки вимирання не загрожує.

 

ПІДБІРКА ВІДЕОМАТЕРІАЛІВ

 

"Показовий виступ" каракари білогорлої.

 

FORM_HEADER


FORM_CAPTCHA
FORM_CAPTCHA_REFRESH