Родина Скопових

Родина Сипухових

Каракара плямиста (Phalcoboenus carunculatus) PDF Print Email

Каракара плямиста

Каракара плямиста – це неотропічна птаха. Ареал її проживання охоплює Анди південно-західної частини Колумбії та Еквадору.

Щодо міграцій, то зафіксовані виключно локальні переміщення цього виду.

Ареал розповсюдження каракари плямистої

Зверху забарвлення каракари плямистої чорне. На грудях рясніють численні білі плями. Під крильми та хвостом видно великі широкі білі смуги. Лицевий диск та лапки, як і в інших каракар, помаранчево-червоні, навіть більше до червоного. Характерна особливість цього виду – чорний чубчик на голівці.

Каракара з наростом проживає в гірських районах, на відкритих галявинах, пасовищах, в безлісих плоскогірних районах, часто навколо селянських господарств з великою рогатою худобою. Багато часу проводять ширяючи в повітрі поодинці або парами.

Каракара плямиста в польоті

Каракара з наростом харчується падаллю і різноманітною живою здобиччю, в тому числі кроликами, щурами, ящірками, жабами, дрібними птахами, дощовими черв’яками і комахами. Часто шукає собі їжу ходячи або бігаючи по землі. Розглядаючи екологічну роль каракар плямистих, їх порівнюють з воронами помірного кліматичного поясу.

Гніздо каракари плямистої насадкової структури і розташовується зазвичай на скелях. В кладці, як правило, два яйця. Яйця відкладаються у вересні-жовтні. Молоді пташенята оперяються в січні.

Каракара плямиста годує пташенят

Каракара плямиста не знаходиться під загрозою вимирання.

 

ПІДБІРКА ВІДЕОМАТЕРІАЛІВ

 

Наземна прогулянка каракари плямистої.

Каракара плямиста зблизька.

Каракари плямисті у природному середовищі.

Ще одна любительська зйомка.

 

FORM_HEADER


FORM_CAPTCHA
FORM_CAPTCHA_REFRESH