Родина Скопових

Родина Сипухових

Сокіл лісовий чорноспинний (Micrastur mirandollei) PDF Print Email

Сокіл лісовий чорноспиннийCокіл лісовий чорноспинний – це неотропічна птаха. Ареал його поширення займає Коста Ріку і Панаму аж до центральної Колумбії, південну Венесуелу, північну Болівію і центральну та південно-східну Бразилію.

Даний вид не мігрує.

Чорноспинний лісовий сокіл мешкає в гущавині низинних вологих лісів та в прилеглих молодих лісах. Також його зустрічали в прибережних лісистих ділянках. Цей птах не проживає на висотах вище 500 м.

Ареал розповсюдження сокола лісового чорноспинногоГолос сокола лісового чорноспинного:

Полює в основному на птахів, але часто нападає на ящірок і змій. Зазвичай переховується в густій кроні дерев, вичікуючи здобич. Побачивши жертву, атакує її, переслідуючи в повітрі або наздоганяючи на землі. Описані випадки, коли чорноспинний лісовий сокіл характерними вигуками приваблював зграї горобиних. Також цей птах завжди летить у той бік, звідки долинають збуджені викрики птахів.

Сокіл лісовий чорноспинний зблизькаПро розмноження цього виду немає інформації.

Чорноспинний лісовий сокіл досить поширений, однак часто його характеризують як рідкісний і погано вивчений. Це частково зумовлено тим, що його важко помітити і дуже легко сплутати з іншими видами. Даному виду вимирання поки не загрожує.

 

ПІДБІРКА ВІДЕОМАТЕРІАЛІВ

 

"Сумний" спів сокола лісового чорноспинного.

"Посиденьки" на гілці дерева.

 

FORM_HEADER


FORM_CAPTCHA
FORM_CAPTCHA_REFRESH